Nyheter

Jag har tyvärr inte uppdaterat bloggen på alldeles för länge. Sedan jag skrev här sist har jag varit i Tanzania och Matanana ytterligare två gånger; juni-juli och september-oktober 2013.
 
I somras när jag var i Matanana insåg jag att behovet av medicin och material för såromläggningar är stort både på barnhemmet och i byn. I samarbete med Justin Mtonyole som är bror till Ewouts fru Salome startade jag ett mindre medicinprojekt. Jag och Justin hjälptes åt att skriva en lista över vad som behövs mest sen åkte vi till Iringa och handlade in allt på olika apotek med pengar sponsrade från vänner och familj i Sverige.
 
Justin har fått arbeta hos en läkare i Mwanza i sju månader och lärt sig grundläggande metoder för att ta hand om sår etc. När vi köpt in allt från hostmedicin till skalpeller så började grannar och även folk från byn komma till Justin för att få hjälp med diverse bekymmer. Det var sår, brännskador, mask i magen, malaria mm. 
 
Förrådet av mediciner sinade fort och när jag kom tillbaka i september i sällskap av Johanna Genberg som jag träffade på min första resa så åkte vi igen till Iringa för att fylla på förrådet. 
Det kommer behöva fyllas på regelbundet och jag har funderingar på att kanske få sponsring av apotek i Sverige men det är inte helt lätt.
 
Efter min resa i somras vill jag hjälpa Justin att uppnå sin dröm att få bli läkare och hittade via Google en organisation i Sverige som heter Help to Help och finns på www.helptohelp.se .
Organisationen startades av Malin Cronqvist 2010 och är inriktad på att hjälpa personer i Tanzania att få studera på universitetet. Justin blev beviljad sponsring för studierna och jag har sedan hittat andra sponsorer i form av tidigare volontärer som står för hans boende och mat. 2013-12-10 började han på universitetet i Mwanza.
Läs om hela hans historia här:
http://helptohelp.se/om-help-to-help/studenter/
 
Nu är min plan att starta en svensk hjälporganisation som kommer att sponsra olika projekt i Tanzania och i första hand i Matanana med omnejd. Genom sponsorer i form av privatpersoner, företag och stiftelser samt insamlingar och evenemang har jag tänkt bygga upp en helt ny organisation under namnet A Better Life.
Jag kommer börja bygga upp hemsidan inom kort och sen länk till den från min blogg så håll utkik!
 
När organisationen är igång kommer det givetvis finnas ett konto knutet till den men tills dess är det mitt privatkonto öppnat i insamlingssyfte som gäller: Handelsbanken 6705-701 264 438
Det jag nu samlar in pengar till är följande:
- Mediciner
- Siamins hjärtoperation som går att läsa om i tidigare inlägg och också på Madelene Rones blogg:
http://reachoutahand.blogg.se
- Moyo kwa Moyos dagverksamhet i Matanana och Ulole samt barnhemmet i Matanana. Det är alltså pengar till mat, löner till personalen mm.
 
Märk insättningen "medicin", "siamin" eller "barnhem"
 
Tycker även att ni ska ta en titt på CCY-Tanzanias verksamhet som drivs av Jessica Klinte och Linnea Öhman.
Läs om deras arbete på deras bloggar:
http://jessicaklinte.blogg.se/
http://oegonbadskopp.blogg.se/
 
Jag åker tillbaka till Tanzania 16/1 och även en gång runt påsk. Vill någon skicka med kläder, skor etc så kontakta mig på [email protected]
 
Jag hoppas 2014 blir ett underbart år med många nya sponsorer!
 
Kram Linnea

RSS 2.0